Over mij

Ik ben Marjolein Mantelaers, 37 jaar oud, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Ik werk als docent Nederlands op een middelbare school, ben pedagoog en zelfstandig ondernemer. Met mijn website docentenleven.nl help en inspireer ik startende docenten. Daarnaast werk ik voor de begeleidingspool van de regio Haaglanden, waar ik ook coaching bied aan startende en/of studerende docenten en leerkrachten.

Naast dit alles ben ik student. Ik studeer aan de Open Universiteit, waar ik een master onderwijswetenschappen volg. Studeren doe ik inmiddels alweer 17 jaar. In 2003 besloot ik dat ik meer wilde doen dan ik op dat moment deed en ik besloot de schoolbanken weer in te gaan.

Een einddoel had ik toen niet, wel een richting. Maar omdat ik als puber vrij snel mijn school vaarwel had gezegd en was gaan werken, moest ik onderaan de ladder beginnen. Ik begon met een MBO niveau 4 opleiding, ging naar het HBO en haalde mijn propedeuse. Intussen raakte ik zwanger van mijn eerste kind. Toen mijn oudste zoon 3 maanden was, besloot ik te gaan starten aan de universiteit. Overdag was ik moeder en in de avonduren studeerde ik in Leiden. Ik begon er naast te werken, kreeg nog twee kinderen en studeerde in 2011 af. 

Het voelde nog niet goed en ik miste het leren. Daarom besloot ik in 2014 het onderwijs in te gaan. Ik kon, per toeval, direct aan de slag. Ik studeerde en werkte in een voor mij volledig nieuw vakgebied. Dat was pittig, maar ontzettend leuk!

Halverwege de studie verhuisden wij en raakte ik zwanger van mijn vierde kind. Toch lukte het om af te studeren en in 2019 begon ik aan mijn (voorlopig) laatste stap: de master Onderwijswetenschappen aan de Open Universiteit. 

Dit is mijn verhaal in een notendop. En dit verhaal, de 17 jaar ervaring, mijn kennis van het onderwijs, mijn ervaringen met plannen en multitasken, mijn pedagogische achtergrond en de wetenschappelijke kennis die ik nu opdoe bundel ik in Weer Studeren.

Met deze bagage kan ik jou helpen om ook de stap te zetten. De juiste keuze te maken en verder te leren. En ik kan je helpen met meer dan dat! Na jouw keuze kan ik je ondersteunen bij het behalen van eventuele toelatingsexamens. En nog later kan ik je op weg helpen en coachen naar een prettig evenwicht tussen studeren, werken en zorgen. 

Zullen we snel een (virtuele) kop koffie drinken en eens kennismaken?

Hartelijke groet,
Marjolein