Studiecoaching

Ga jij binnenkort studeren en wil je een vliegende start maken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Als studiecoach help ik je graag op weg. Ik help je met het maken van een haalbare planning, waarbij we rekening houden met jouw werkzaamheden, gezien en alles wat daar bij komt kijken. 

Studeren kost tijd, zeker als je na een hele tijd weer gaat beginnen, maar als je hier goed en bewust mee omgaat, gaat het zeker lukken. Ik leer je realistisch te zijn en niet te hoge eisen te stellen, maar wel de voortgang erin te houden. 

Daarnaast leer ik je jouw eigen manier van studeren aan. Wat past bij jou en hoe leer jij op een goede manier? Ik leer je hoe je de soms grote hoeveelheden stof te verdelen. Ook hierin kun je prioriteiten stellen en keuzes maken. 

Na een lange studiepauze is het soms weer even zoeken naar de juiste manier van leren. Je zal merken dat je er echt weer even in moet komen en moet wennen aan het nieuwe ritme. Het kan prettig zijn om dit samen te bespreken en te evalueren. Het doel van mijn coaching is dat je de juiste vaardigheden leert en snel zelf aan de slag kan. 

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens ons kennismakingsgesprek bepalen we samen waar jij het meeste behoefte aan hebt. Ligt jouw valkuil bij de planning, bij vaardigheden of misschien wel bij beiden! Plannen is een van de moeilijkste dingen en als je veel prioriteiten hebt, wordt dit er niet makkelijker op. Ik denk dat je er rekening mee hebt gehouden dat met het starten van een studie andere dingen (tijdelijk) op de achtergrond komen. Maar er zijn natuurlijk dingen die niet op de achtergrond kunnen komen. Je werk en de zorg voor je gezin zullen door moeten gaan. Dit kan in het begin best overweldigend zijn. Maar met een beetje hulp lukt dit vast. 

Leren kan op verschillende manieren. Er zijn ook allerlei manieren om de leerstof tot je te nemen. En er is ook veel wetenschappelijke kennis die hierover informatie biedt. Ik combineer mijn eigen ervaringen met deze kennis en de ervaringen die ik opdeed in het onderwijs met elkaar. Tijdens de coaching bepalen we waar jij behoefte aan hebt en richten ons daar op. Ik zal hierin sturen en ook rekening houden met veranderingen. Soms stellen we ons plan enigszins bij. 

Het doel is en blijft jou zo snel mogelijk zelfstandig aan het studeren te krijgen op een manier die bij jou past en die jou de gelegenheid geeft om alles wat voor jou belangrijk is te combineren.