Studiekeuze advies

Overweeg jij weer te gaan studeren, maar weet je niet welke studie het beste past bij jouw situatie? Ik help je graag met het maken van de juiste keuze, zodat jij straks datgene doet wat je echt wil.

Ik werk niet testen. Om te bepalen wat bij jou past gaan we in gesprek. Natuurlijk is het belangrijk om er achter te komen wat jij wil, maar ik ben van mening dat het antwoord hierop dit niet in vragenlijsten en testen ligt. Door in gesprek te gaan, opties te bespreken en te kijken naar interesses, ervaringen, wensen en doelen komen we tot de juiste keuze.

Bij de keuze voor een studie kijken we niet alleen naar je passie of einddoel. We kijken ook naar wat er praktisch mogelijk is in combinatie met jouw werk, gezinsleven en/of sociaal leven. Ook bespreken we de mogelijkheden die jij hebt op het gebied van leren en naar hoeveel tijde je kan en wil besteden aan een studie.

Al deze dingen samen vormen uiteindelijk een advies, waarin ik over het algemeen drie studies meeneem. 

Met een advies van Weer Studeren weet je zeker dat er verder is gekeken dan alleen jouw passie. Er is rekening gehouden met tijd, mogelijkheden, doelen, wensen en passie. Hierdoor zijn adviezen van Weer Studeren realistisch en weet je waar je aan begint.